Määrääväkin markkina-asema voi kadota

Katsohan tätä kuvaa tarkasti, hyvä ystävä:

Makuuni osoittaa kuinka nopeasti määrääväkin markkina-asema voi muuttua

Makuuni osoittaa kuinka nopeasti määrääväkin markkina-asema voi muuttua

  • Leffavuokraus puoleen hintaan…
  • 50% alennusta…
  • Kaksinkertainen laina-aika…
  • Puoli kiloa karkkia mukaan…

Alkaako haiskahtaa yliyrittämiseltä?

Kuulostaako yhtään epätoivoiselta vielä?

Minusta ainakin kuulostaa.

Tarkemmin ajatellen, en ole tainnut vuokrata yhden yhtä leffaa DVD-muodossa sen jälkeen kun hankin Apple TV:n ja Netflixin, halvemmalla kuin DVD-soitin ja kaksi vuokrausta kuussa.

Kun Netflix ja HBO kilvan rynnivät ensimmäisinä merkittävinä striimaavan videomedian edustajina maahan pari vuotta sitten, kuultiin Makuunilta ja kilpailijoiltaan hyvin yliolkaisia kommentteja.

Enää ei taida naurattaa Makuunilla, noin vuosi sitten löivät hynttyyt yhteen Watson-palvelun kanssa. Aika näyttää onnistuvatko saamaan suosiota. Vielä ei vauhti päätä huimaa.

Harva muistaa, että myös Netflix aloitti DVD-vuokrauksen postimyyntifirmana. 5 vuotta sitten useimmat alan analyytikot pitivät pähkähulluna miljoonien ja taas miljoonien investointeja ”kokeelliseen” streaming-palveluun, joka oli tuleva DVD-trokauksen rinnalle.

Ei pidetä pähkähulluna enää. Päin vastoin, Netflix on sittemmin astunut jopa TV-studioiden varpaille aika isolla tavalla omien tuotantojensa kanssa, ja muut seuraavat perässä.

Riittääköhän vaan, että Suomessa hiihdetään pari-kolme vuotta perässä näinkin nopeasti muuttuvalla alalla? Eikö IT-osaamisen puolesta ainakin pitäisi olla paukkuja tehdä asioita etulinjassa? Olisiko jälleen kerran niin, että ”vain” rohkeus, tuotteistus ja markkinointitaito puuttuu. Tämä ei ole kysymys. 

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes