Paraskaan suunnitelma ei takaa tuloksia

Hej.

Viimeisen vuoden aikana minulla on ollut pari asiakasta, joilla kummallakin osoittautui olevan perin erikoinen käsitys markkinoinnista.

Toisin sanoen, he luulivat että markkinointisuunnitelma on jotenkin autuaaksi tekevä asia.

Tehdään suunnitelma niin näyttää siltä, että ollaan menossa jonnekin, ja sitten jotenkin maagisesti päädytään sinne.

Go figure.

Suunnitelmalla on arvoa vasta kun se muuttuu toiminnaksi... eikö niin?

Suunnitelmalla on arvoa vasta kun se muuttuu toiminnaksi… eikö niin?

No, molemmille totesin alkuun, että suunnitelma voidaan tehdä mutta jos nyt ensin katsotaan mistä kiikastaa.

Alkuanalyysin jälkeen löytyikin paljon fiksattavaa analytiikassa, sähköpostimarkkinoinnissa, webinaareissa, vähän joka puolella. Business as usual.

Eipä siinä mitään, tein suunnitelman asioiden kuntoonlaittoon, tarvittavaan aikaan sekä investointiin.

Kaikki hyvin siis. Niin ainakin luulin.

Muutaman viikon työskentelyn jälkeen kummastelin kun parantuneet tulokset eivät tuoneet asiakkaalle hymyä huulille. Kokemukseni mukaan kun rahalla on yleensä sellainen vaikutus.

Mutta ei näissä tapauksissa. Aikaa kului, suunnitelman mukaisesti edettiin, ja tulokset paranivat. Mistäkö siis mätti?

Kuulemma siitä, että vieläkin odottelevat sitä markkinointisuunnitelmaa. Aivoni löivät tyhjää, kunnes ymmärsin mistä oli kyse.

He odottivat siis jonkinlaista vedenpitävää, aukotonta roadmapia jossa ei ole yhtään liikkuvaa osaa ja tuottaa 100% varmasti budjetoidun tuoton. Ja mikä tärkeintä, vapauttaa vastaavan johtajan vastuusta.

No, sellaistahan ei luonnollisestikaan ole koskaan kukaan tehnyt saatika toteuttanut, mutta näemmä legenda elää. Moisen vaateen edessä nostin viimein käteni pystyyn ja vapautin itseni asiakkaasta.

Omalla kohdallani tarvitsin kaksikin tällaista tapausta ennen kuin ymmärsin, että tällaista asiakasta ei ole mahdollista voittaa puolelleen saatika tehdä tyytyväiseksi. Kirjoitan tästä lähinnä huvin ja lievän purkamisen tarpeen vuoksi.

Kiintoisaa kyllä, toinen firmoista oli suomalainen ja toinen amerikkalainen. Sama bugi, eri manifestaatio. Kukaan ei siis ole immuuni markkinoinnin väärinymmärryksille. Varmistathan, että te ette ole tällainen tapaus. Joohan?

No comments yet.

Vastaa

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes