Suomalaisen markkinoinnin helmasynti

Tämä se on: 

Kukaan ei oikeasti LÄHESTY asiakkaita, saati prospekteja!
(Ei vaikka he sitä nimenomaan haluaisivatkin…)

Huomattavat kasat rahaa ja aikaa poltetaan siihen, että saadaan liikennevirtaa omille sivuille, optimoidaan sitä virtaa ja parhaassa tapauksessa hiukan myös sitä mitä sen jälkeen sivuilla tapahtuu (jos brändisäännöt sallivat).

Tulosten valossa kuitenkin AIVAN YLIVOIMAISESTI suurin hyöty on siitä markkinoinnista mikä tehdään olemassaoleville asiakkaille. Hei, nehän on jo lompakollaan äänestäneet puolestasi joten pitäisi olla helppoa saada lisä-ääniä, eikö totta?

Ilmainen raha ei siis kelpaa, koska se on väärin tehty. Asiakkaita ei saa häiritä.

Älä anna asiakkaan vain istua ja odottaa... kerro jotain, tarjoa jotain, kutsu mukaan!

Älä anna asiakkaan vain istua ja odottaa… kerro jotain, tarjoa jotain, kutsu mukaan!

Olemassaolevien asiakkaiden korvat ovat jo auki, joten he ODOTTAVAT sinulta/firmaltasi yhteydenottoa. Mitä lisää voitte kertoa? Mitä muuta voisi ostaa mikä täydentäisi kokemusta? Miten päästä osalliseksi yhteisestä tarinasta? Ja niin edelleen.  

Entä ne jotka ovat nostaneet käden mutta eivät ole vielä ostaneet

Toiseksi suurin hyöty tulisi siitä, että edes vähän mielenkiintoa osoittaneita (esim. uutiskirjeen tilanneita) lähestytään, annetaan lisätietoa, valistetaan alan asioista, omista tuotteista, autetaan miestä mäessä.

Ajan mittaan heistä sitten tulee asiakkaita, ehkä jokaisen yhteydenoton myötä muutama rohkaistuu ostamaan. Joka tapauksessa nopeammin kuin se kylmä kävijävirta, josta maksetaan ”nenän kautta”!

Mutta ei, uusia asiakkaita vaan ja lisää virtaa myyntiputkeen vielä isommalla investoinnilla kun ei kerran konvertoi. Ei kai konvertoi kun ei nähdä yhtään vaivaa sen konversion eteen!

Ei se kodinkonekaupassa harhaileva tyyppikään itsestään sitä taulutelkkaria itselleen myy, saatika pesukonetta. Kun hän kerran on myymälässä, lienee aivan ilmeistä että hän haluaa, että häntä palvellaan ja autetaan saamaan haluamansa.

Aivan minimissään autetaan heitä ymmärtämään mitä oikeastaan haluavatkaan. Proaktiivisesti, ei odotella asiakkaan aktivoitumista.

Eikö niin?

Mitä jos uskaltaisit lähestyä ihmistä ja alkaa vuorovaikutukseen

Aivan uutuuttaan hohtava ajatus, tiedän.

Mutta jokin vauhtisokeus suomalaiseen markkinointiin on iskenyt. Ehkä mainonta on liian halpaa, kenties?

Kun katson muutaman vuosikymmenen takaista mainontaa, tyyli oli tyystin eri. Mainoksen piti tuottaa kustannuksensa takaisin, ja ylikin.

Nyt kun on mahdollisuus lähestyä prospekteja ILMAISEKSI (sitä kutsutaan sähköpostiksi), se jätetään tekemättä. Ehkä on tosiaan liian helpot ajat kun harvalle raha kelpaa.

Joka tapauksessa, itse aion pitää huolen siitä että ainakin omat asiakkaani saavat sen huikean hyödyn mikä on saatavissa kun lähestytään ITSE asiakkaita ja prospekteja. Kun sen tekee fiksusti, luku viivan alla ei voi olla paisumatta joka ikinen kerta.

Cheerio! 

Tässä on anglomaailman ketterän markkinoinnin ja nihkeän euromarkkinoinnin ero. Anglo ottaa rohkeasti kontaktia ja tekee asiakassuhteesta intiimin jo ennen sen syntymistä. Euro luottaa brändinsä voimaan ja siihen että asiakkaat palvelevat itse itseään. Pahoittelen, anglotyyli voittaa vielä tänä päivänä mennen tullen. Ainakin jos liiketoiminnan tuloksilla mitataan (milläs, jos ei sillä?). 

3 Responses to Suomalaisen markkinoinnin helmasynti

  1. Tero Rönnqvist maaliskuu 14, 2014 at 11:08 pm #

    Asian ytimessä. Kiitos Juho.

  2. Juho Tunkelo maaliskuu 15, 2014 at 8:24 am #

    Kiitos Tero! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kuinka uutiskirje piilotetaan | SeuraaJohtajaa.com - heinäkuu 7, 2014

    […] ei kai sitten. Kai se kynnys ryhtyä synnyttämään sitä asiakassuhdetta on vain niin korkea. Tästä avauduinkin jo aiemmin niin että luu […]

Vastaa

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes