Toimitusjohtaja – johdatko muuten oikeasti toimituksia?

Toimitusjohtaja on sitten mielenkiintoinen suomenkielen sana.

Se lienee jonkinlainen jäänne teollisen tuotannonalan synnyn ja kasvun ajoilta.

Suunnittelijat suunnittelevat, työntekijät tekevät työnsä ja toimitusjohtaja toimittaa tavaran perille. Kätöset läpsäistään puhtaaksi ja aloitetaan prosessi uudestaan.

Miten ihmeessä tämä termi pitäisi ymmärtää  nykyajassa?

Valtaosa työstä kun alkaa olla äärimmäisenkin abstraktia ja monien yritysten toimittamat ratkaisut ovat myös hyvin abstrakteja – mitään tavaraa ei varsinaisesti viedä mihinkään perille fyysisesti tai muutoinkaan.

Toimitettu tavara on siis nykyään yhä enemmän tulkinnanvarainen – kokemus saadusta arvosta, ja sen käyttöarvosta asiakkaalla.

Mistä siis tiedetään että yritys on toimittanut lupaamaansa tuotteen tai arvon perille saakka?

Mistä tiedämme että toimitusjohtaja on tehtäviensä tasalla ja toimitukset todella menevät perille loppuun saakka?

businessman-fashion-man-person

Mitä digitaalisen ajan toimitusjohtaja oikeastaan toimittaa… perille saakka ja asiakkaan konkreettiseen käyttöön?

Englanninkielessä toimittamista vastaa hyvin mielenkiintoinen ja kuvaava sana: DELIVERY.

”Successful people DELIVER.”, sanoo aspiraatioamerikkalainen. Eikä ole väärässä.

Tässä ei ole niinkään olennaista että jotain on lähtenyt ulos toimittavan yrityksen käsistä… Vaan enemmänkin se, että vastaanottava firma todellakin on saanut itselleen sen arvon mitä on luvattu.

Juuri äskettäin uutisoitiin tutkimuksesta jonka mukaan:

Valtaosa yrityksistä kuvittelee toimittavansa arvoa asiakkaalle huomattavasti enemmän kuin lupaa arvoa, mutta kuitenkin vain noin 8:n % vastaanottavista yrityksistä kokee saavansa edes heille luvatun arvon.

Tästä epäsuhdasta syntyy melkoinen haaste myynnille ja markkinoinnille, vähintäänkin yhtä paljon kuin pelkästään toimitusjohtajalle!

Osaatteko ylipäätään luvata oikeita asioita?

…vai syntyykö vääriä odotuksia ja osa todellisesta arvosta jää myös huomaamatta?

Osaamista asiantuntijayrityksillä yleensä on yllin kyllin, mutta osaatteko viedä sen aivan perille saakka asiakkaan todellisuuteen, missä he sen huomaavat kouriintuntuvasti?

Eräskin uusiseelantilainen kollegani pitää neljä kertaa vuodessa valtavan suosittuja koulutuksia, ja lomailee loppuajan vuodesta. Hän on totuttanut asiakkaansa odottamaan saavansa valtavan suuren arvon joka kerta! 

TÄSTÄ pitkälti on kyse toimittamisessa tässä merkityksessä eli se mistä toimitusjohtaja lopulta vastaa.

Muun muassa tästä syystä olen itse päätynyt painottamaan omassa toiminnassani varsin kädestä pitäen -tyyppistä koulutustarjontaa sekä workshop-tapaisia tilaisuuksia.

Silloin voin varmistaa että haluamani arvo ja osaaminen todella päätyy asiakkaalle asti ja että he myös kokevat sen konkreettisesti omassa toiminnassaan.

Oivalluksen ja saavat osaamisen kipinän tekemiseensä mistä on ollut kyse.

Itseopiskellen voi päästä hieman alkuun ja jyvälle haastavissa aiheessa.. mutta lopulta ihmisen ehkä täytyy kuitenkin kohdata jossain kohtaa toinen ihminen.

Joten toimitusjohtaja – tiedätkö mitä olet toimittamassa… ja tiedätkö että se menee perille? Jos et, ainut keino lienee kysyä asiakkaalta – sekä itse viestiä arvo paremmin! Tiedätkö miten? 

No comments yet.

Vastaa

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes