Väärien oletusten ryteikkö kamppaa myyntisi

Markkinoinnissa oletuksilla on tärkeä osuus.

Mitä enemmän voimme perustellusti olettaa lukijakunnan koostumuksesta, haluista ja tavoitteista, sitä paremmin pystymme heille myös kohdentamaan markkinoinnin eri muotoja.

Mutta perusteeton olettaminen on pahasta.

Otetaanpa yksi esimerkki parin vuoden takaa, asuntomessujen mainonnasta.

Vantaan Kivistössä esitellään tänä kesänä asumisen eri muotoja ja -tyylejä. Esillä on 33 pientalokohdetta, ja niiden lisäksi näyttelykohteina on yhdeksän kerrostaloasuntoa. Erityyppiset kerrostalot tuovatkin oman kiinnostavan lisänsä messutapahtumaan.

Jaa? Ihanko tosi, asuntomessuilla on taloja, ja ihan tietty lukumäärä.

Ja ”kiinnostavaa”. Wow. Kiitos että avasitte näin syvälle asiaa, muuten olisi jäänyt tulematta.

Jep, ei siis näin. 🙂

boring

Jos et tiedä millä herättää lukijasi kiinnostus, on melkein parempi jättää kirjoittamatta kuin olla tappavan tylsä!

Ei olisi mitään muuta kerrottavaa, joku teema vaikka?

Asumisen monimuotoisuus on Kivistössä erityisen hyvin esillä, ja messualueella esitellään erilaisia asumisen ratkaisuja niin pientaloissa kuin kerrostaloissakin. Arjen sujuvuus on ollut kantava ajatus useammassakin kodissa ja erilaisilla valinnoilla on pyritty siihen, että arjen askareet hoituisivat helposti ja nopeasti.

No jaha. Että oikein monimuotoisuutta, voisiko joku kertoa mitä se on käytännössä tai vaikka jopa esimerkin? Kenenkähän muodoista nyt puhutaan? Ja erilaisia ratkaisuja – mihin?

Ja ’sujuvuus’? ’Helppous ja nopeus’?

Näin epämääräisellä ja yleisluontoisella kuvauksella voitaisiin yhtä hyvin kuvata vaikka hävittäjälentokonetta. Harhana ilmeisesti on, että tavoitetaan useampia ihmisiä.

Hyvä ihme – tehän tiedätte paremmin kuin kukaan muu mitä siellä on tarjolla, kertokaa nyt!

Tällainen luvattoman löysä asenne omasta tuotteesta kertomiseen syntyy usein siitä, että on vain kiire eli ei ymmärretä että ideoitakin joudutaan myymään jotta ne ostetaan!

Ja etenkin siitä ettei kirjoittajalla itsellään ole minkäänlaista panosta pelissä, todennäköisesti yksi tehtävä muiden joukossa jolloin jälki on amatöörisuunnistuksen kaltaista.

”Tämä täytyy nyt vain naputella valmiiksi, palkka juoksee kumminkin.”

Mikä siis avuksi? Tietenkin tekstin paluu omistajan pöydälle.

Tuotteen tai palvelun omistaja, se palkkashekkien lähettelijä, tietää parhaiten että myynnin eteen pitää myös satsata.

Vaikka kuinka luovaa työtä vaaditaan, kyse on lopulta vain numeroista – kuinka paljon sisään ja tuleeko enemmän takaisin. Sama pätee myös tekstillä myymiseen eli copywritingiin.

Tuotteen omistajalla tai kehittäjällä hiipii usein helposti se väärä oletus, että kaikki tietävät sen minkä hänkin. Unohtuu, että ostaja lähtee täysin lähtötelineistä eikä tiedä mistään mitään – tarvitsee siis täyden opastuksen ostaakseen idean saati sitten tuotteen. Mitä kalliimpi tai mutkikkaampi tuote, sitä enemmän tuotteen hienoudet on lusikoitava suoraan suuhun. Mitään ei voi olettaa valmiiksi, jos mielii saada kauppaa aikaiseksi. Myyvä teksti vaatii poikkeuksetta asiantuntijatyötä

No comments yet.

Vastaa

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes