Puhun päivätyössäni paljon konversiosta, eli siitä miten prospektista tehdään asiakas, asiakkaasta kanta-asiakas ja niin edelleen.
Tyypillisimmin konversiolla tarkoitetaan sitä prosessia mikä tarvitaan, jotta kauppa syntyy ja kassakone alkaa laulaa. Se on osa keskeisintä osaamistani. Mutta en aio nyt puhua itsestäni enkä varsinaisesti edes konversiosta.
Sillä se tekijä mikä vaikuttaa kaikkein eniten konversioon ei usein liity lainkaan siihen mitä teet markkinoinnissa.
Konversiota parantamalla voit ehkä nostaa konversioprosentin 1%:sta 4%:iin. Myynti nelinkertaistuu, ei huono!
Tämä on mahdollista ja jopa jokseenkin jokapäiväistä intensiivisesti kasvavissa yrityksissä.
MUTTA SILTI… pelataan edelleen parhaimmillaankin ehkä innokkaimman 10% laatikossa.
Eikä siinä mitään, paljon on tekemistä siinäkin lammessa.
Entä jos lähdettäisiinkin miettimään keitä ovat vaikkapa ne seuraavat 25%?
Siihen jo 150% suurempaan LISÄsegmenttiin kuuluvat ne, jotka eivät ole valmiiksi etsimässä tuotettasi saati ostoaikeissa, mutta… sopivan konversioprosessin jälkeen ovat käännytettävissä.
Arvaatko muuten kumpi segmentti on innokkaampi pitkällä tähtäimellä ostamaan lisää – ne jotka olivat jo ostoaikeissa, vai ne jotka tunteisiin vetoavan prosessin kautta kääntyivät asiakkaiksi?
Vastaus löytyy mistä hyvänsä uskonlahkosta. Kerran käännytettyä on lähes mahdotonta käännyttää takaisin. Paitsi mahdollisesti sitten siihen seuraavaan lahkoon.
Menee vähän diipiksi, myönnetään. 🙂 Mutta näin se menee.
Windowsin Maciin vaihtanut on fanaattisempi Mac-fani kuin koulusta asti mäkkiä pyöritellyt kaveri. Bemarin Mersuun vaihtanut on fanaattisempi mersufani kuin isänsä jalanjäljissä mersun valinnut. Lihan kasvissyöntiin vaihtanut on fanaattisempi kasvissyöjä kuin vegaanin lapsi.
Pitäisikö sinunkin lähteä tavoittelemaan asiakkaita, jotka eivät valmiiksi sinulta ostaisi… mutta perusteellisen konversioprosessin läpikäytyään ovat enemmän kuin halukkaita ostamaan, ja vieläpä toistuvasti jatkossakin? Ehkä! Mietihän asia läpi.
No comments yet.